7 Şubat 2012 Salı

masör

benim güzel ülkem çok ilginç bir yer.

birincisi sağlık sistemi felaket. yaklaşık bir ay kadar önce meltem bir pazar sabahında eğilmiş yerde elif'le oynarken aniden beli tutuldu ve öylece kaldı. neredeyse iki hafta boyunca yürüyemez halde, yatar durumda kaldı. ne yalan söyleyeyim önceleri şaka gibi gelmişti ama günler geçip bir düzelme göremeyince işin ciddiyetini ben de anladım.

olaydan birkaç gün sonra bir düzelme olmayınca meltem acıbadem hastanesi'ne gitti ve doktor kontrolünden geçti. doktoru 5 gün rapor verdi, çekilen mr'de belinde 4 tane fıtık olduğu belirlendi. tedavisi yoktu, ameliyatlık değildi, ilaç alıp dinlenecekti. kesinlikle spor yapmak (özellikle kayak) yasaklandı. ev işi yapması ve öğretmenlik yapması sakıncalı bulundu.

aradan bir hafta geçip herhangi bir düzelme göremeyince, ağrılarda da azalma olmayınca bu sefer prof. dr. necmettin pamir çare olur mu diye ona gidildi. teşhis: belde fıtık yok??? kireçlenme var. tedavisi yok, ameliyatlık bir durum yok, ilaç alıp bol yürüyüş yapacak??? (ya da duruma göre yüzme). verilen ilaçlar kullanıldı, ağrılarda biraz azalma oldu. ancak halen daha meltem yürümekte zorlanıyordu ve dik duramıyordu. 

koskoca profesöre gittikten sonra bu sefer de 'babadan kalma usullere' dönme kararı aldık. internette araştırdık, bursa'nın orhangazi ilçesi'nin yeni sölöz beldesi'nde meşhur bir masör varmış: ŞEVKET BAŞOL. bir hafta sonu atladık arabaya doğru yeni sölöz'e. yol boyunca bir yandan 'acaba işe yarayacak mı?' diye düşünürken bir yandan da kar manzaralarının keyfini sürdük. yeni sölöz iznik gölü'nün güneyinde bir belde. iznik gölü'nün çevresini dolanan yoldan ayrılacağımız yeri bulmak biraz zor oldu ama bulunca beldeyi bulmak kolay oldu.

vardık yeni sölöz'e, sorduk şevket amca'yı. şevket amca benim tahmin ettiğimden çok daha meşhurmuş. kapısında dev bir tabelası olan bir 'masör odası' var. iç odada muayenehane yatağına benzer bir yatak var, tek fark yatağın bir başında bir tutunma demiri olması. (ilk başta anlayamadım neden olduğun ama sonradan yapılan 'çekiştirme' işlemini görünce nedenini çözmüş oldum.) meltem'in beline masaj yapıldı, beli 'kıtlatıldı' bacaklardan epey güçlü bir biçimde çekiştirildi... epey güç isteyen bir muameleydi. bu kadar güç istiyor olması nedeniyle de artık ihtiyar şevket amca bu işlerle uğraşmıyormuş. onun yerini oğulları turan ve metin almışlar.

şevket amca kimleri tedavi etmemiş ki. şevket amca gazetelere bile çıkmış, gazete kupürleri kesilip bekleme odasının duvarlarına asılmıştı: emine erdoğan, i. melih gökçek, bilmem ne firmasının yurt dışından gelmiş ceo'su bilmem kim... hepsi bu yöntemle şifa bulmuş.

ayrıca burada gördüm ki masörlük, milli eğitim bakanlığı çıraklık ve yaygın eğitim genel müdürlüğü tarafından açılan sertifikalı bir kurs konusuymuş meğersem, masör odasında sertifika ve çalışma ruhsatı filan vardı. bayağı yasal bir işlem yani. hatta yeni sölöz'de masörlük epey yaygınmış, öyle ki masörlerin ayrı kahvesi vardı!!!

her neyse yeni sölöz'den döndükten sonra bir hafta kadar daha meltem'in durumunu gözlemledik. yine biraz iyileşme oldu ama tamamen iyi olamadı.

en son çare olarak meltem'in bel ağrılarını daha önce de iyileştirmiş olan "bioenerji uzmanı" FATMA GÜÇLÜEL'i aradık. geçen pazar gününü de yine yollarda geçirdik, bursa'ya fatma hanım'dan şifa bulmaya gittik. fatma hanım artık kendisi masörlük yapmıyormuş. yerini oğluna ve kızına bırakmış. ama meltem eski hastası olduğundan bizi (evinde) kabul etti. meltem fatma hanım'ın masajının etkilerini hemen gördü, beli hemen doğruldu, ağrıları azaldı. biraz da dinlenebilse herhalde bir şeyi kalmayacak.

doktorların tedavisi olmadığını söylemelerine karşın masörlerin çare olması çok acı değil mi? gerçi kim çare olursa olsun, biri çare olsun da... o duruma geldik artık... bu bel ağrısı ne felaket bir şey...

11 yorum:

TWOHAF dedi ki...

İnşallah bizede faydalı olur bende de internetten bel fıtığına iyi gelebilecek çare arıyordum banada bir arkadaş tarafından ŞEVKET BAŞOLun adı söylenmişti önümüzdeki haftalarda bursa ya gitmeyi düşünüyoruz.

Adsız dedi ki...

aman kardeşim bence hiç gitme ben gittim hiçbir faydası olmadı kırık çıkık konusunda bişey diyemem ama bel tam bir fiyasko yol boyunca durakladıgım yerlerde de sordum kırık çıkık konusunda iyidir ama bele bişey diyemem dediler. zaten öyle çok fazla ilgilenmiyor toplamda 30-35 saniye sürüyor yatıp kalkma 1 dakka ücreti 50 tl keşke faydası olsa da 500 tl versek ama yok. Aynı dert bende de var çektiğin acıları bilirim çaresi bence doktorda...

Adsız dedi ki...

Lütfen bana bu adam hakında net blgi verirmisiniz benimde bel fıtığım patlamış telefonla aradım gelin dediler kararsızım gitmekte yani korkuyorum

özgür avukat dedi ki...

çekiştirme işlemi biraz şansa bağlı bir işlem ve bana hiç sağlıklı görünmedi. sonuçta amaç ağrının geçmesi için eklemlerin arasını açabilmek. ama ne kadar açacağına el maharetiyle karar vermek zor. bunu bilgisayarla yapan fizik tedavi merkezleri daha sağlıklı görünüyor bana. bioenerji konusuna da pek inanmıyorsam da epey bir yararı oluyor.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bende bel fıtıgı için gidicem ama bazı internet sitelerinde okudugum bilgilerden dolayı gitmeye korkuyorum iyileşmesem bile zararı olur diye ne yapabilirm =????

Adsız dedi ki...

aman kardeşim sakın gitmeyin bugün gittim tamamen kurulmuş bir düzen 30-35 saniyeyle kimsenin bel ağrısı geçmez benimde geçmedi kesinlikle gitmeyin

Adsız dedi ki...

Başına gelmeyen bilemez.Gittiğim doktorun olduğum iğnenin hattı hesabı yok.Aynen yorumlarda söylendiği gibi en fazla 30-35 saniye sürdü.5 yıldır turp gibiyim.Allah razı olsun.

Adsız dedi ki...

Sevket basol. Turkiyede tekdir ustune kirik cikik yapan yoktur.

Unknown dedi ki...

Bel fıtığım 2tane vardı ve patlamıştı. Bunu söyledim kendilerine. Gel dediler gittim. O kadar yol o kadar masraf,sıkıntı. Be kardeşim sen ne yapabilirsin patlamış bel fıtığına. Kırık çıkık ve kaymalara yapacağın Şeyler vardır ama 100 tl daha alayım diye insanların niye umuduyla oynuyorsun. Patlamıştı bişey yapamayız deseydin de yine 100 tl ni yollasaydım. Insanı masrafa sokup umut neden veriyorsun. Ben böyle diyorum çünkü yaşadım. Ama hakettin patlamış bel fıtığını düzelttiğini söyleyenler var. Zaten onların sözüyle gittik. Ben yaşadığımı anlattım karar sizin. Bir gram fayda etmedi.

Adsız dedi ki...

Torakslarda fıtık başlangıcı vardı.Fizik tedavi aldım.Bursada turanturan hast. de. Sonra tekrar gittim ağrım var diye, bana resimli kağıt verdiler,buradaki hareketleri evde yapdediler. o kadar ilgilendiler, fizik tedaviyi istediğim halde vermediler.Başka hastanelere de gittim. Habire tekrarlayan süreç.MR çektirmeler, İlaçlar, (sirdalud, parafon, artril, kas gevşeticiler, ağrı kesiciler...........) torbalarca ilaç.
Çare olsun diye Turan beye gitim. 3-4 dakika sürdü-sürmedi.MR ımı da götürdüm.Boynumdan, belime kadar ve osteoartritime kadar ilgilendi. 1 hafta oldu.Allah(c.c.) ye şükürler olsun geceleri çok rahat uyuyuorum.uzun zamandır Hiç bu kadar iyi hissetmemiştim.ne kadar teşekkür etsem az.Turan bey Allah (c.c) sizlerden razı olsun. En azından doktorlara avuç dolusu para verene kadar, ilaçları midenize sokana kadar bir kere olsun denemenizi öneririm.şifa bulursunuz.

Adsız dedi ki...

MR ınız varsa, tahlilleriniz varsa onlarla gidin. Ameliyat olmuşsanız fayda etmez.fıtık patlamışsa fayda etmez.Ameliyat en son çare, ameliyatlık olmadan giderseniz fayda bulursunuz.Ameliyatla düzeltilmiş fıtığa çare olmaz.