5 Temmuz 2016 Salı

Thassos - 1

"erken kalkmaya gerek yok. uyanınca yola çıkarız" dediğim an ne kadar büyük bir hata yaptığımın farkında değildim. bizim evde normal kalkış saati 06.30'dur. bu saatte herkes ayaktadır. daha erken kalkmaya gerek var mı? varmış işte arkadaş...

evden 07.30'da çıktık. tekirdağ köftecilerinde verdiğimiz yaklaşık 45 dakika mola da dahil üç buçuk saatte sınıra vardık. ama sınırın yunan tarafında sistem çok ağır işliyormuş. sıra bekleyen tırları gördüğümüzde ipsala sınır kapısına daha yaklaşık 10 km. vardı. araba kuyruğuna girdiğimizde ise daha sınıra 3-3,5 km. kadar vardı.

yunan gümrüğünü geçip yeniden boş yolları gördüğümüzde aradan tam 8 (yazıyla sekiz) saat geçmişti. çocuklar olmasa buraya motorlarla gelirdik. o zaman da hiç sıra beklemeden geçerdik. ne bilelim... bloglardaki yazılarda 10 dakikada geçtikleri yazıyordu. çocuklar asıl eziyet çekti 40 derece sıcakta.

neyse ki sonrasında yollar bomboştu. yunanistan'da hız limiti 130 km imiş. hız sınırını geçmeyecek en yüksek hızla keramoti'ye geldik. buraya gelmek isteyenler yol tabelalarında kavala'yı görene kadar hiçbir yere dönmeden gelecekler. keramoti kavala'dan önceki son çıkışlardan. keramoti kavşağına kadar bölünmüş yol olduğundan yaklaşık 2 saatte buraya geldik. neyse ki çocuklar bu bölümde uyudular.

keramoti'ye vardığımızda güneş batmak üzereydi. burada otel ayarlamamıştık. ama çok şanslıydık.  hotel katerina adında bir yerde bize göre bir oda bulduk. iki yatak odası, salonu, mutfağı, iki banyosu olan ve neredeyse tüm odalarda televizyon olan bir odaya (kahvaltı dahil) 80 EURO ödedik. kesinlikle muhteşemdi.

akşam yemeğini de otelin hemen yanındaki akropolis grill adlı tavernada yedik. uyku saatimiz çoktan geldiği için hafif bir yemek yedik. dolma, tavuk, yunan salatası ve cacıki. içeceklerle birlikte 32 EURO hesap ödedik. makul sayılır. ancak diğer masalara giden ahtapot, kalamar vb. deniz ürünlerinde de fena halde gözüm kaldı.

Hiç yorum yok: